Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

10-те напасти от изход -1част

10-те напасти от изход 1 част

10-те напасти от изход


ОПИСАНИЕ

В "Изход" от Стария завет Бог вика пророкът Моисей, за да изведе еврейските роби от Египет. Когато фараонът отказва да ги пусне, Моисей изпраща десет ужасяващи бедствия в земите му. Първите шест (червена вода в реката, нашествие от жаби, насекоми и болести) почти унищожават фараонския град, но той все още отказва да освободи еврейските роби. Бедствия седем, осем и девет донасят градушка, скакалци и тъмнина. Накрая, последното мистeриозно (десето) бедствие убива всички първородни деца в Египет.

Премиерата на "Десетте библейски напасти" започва с двоен епизод в неделя, 4-ти април, от 19:00 часа, който ще отдели фактите от вярата, за да разкрие истината за библейските напасти.

В "Първите проклятия" археолози правят разкопки по делтата на Нил и търсят изгубения град Пи-Рамзес: мястото, където се предполага, че се е намирал Моисей когато са се случили десетте бедствия. Изследвания разкриват нови доказателства – че бедствията в Египет най-вероятно са се случили точно както са описани в Библията.

"Последните мъчения" разследва градушките, нашествията от скакалци и тъмнината, която се спуска над Египет, преди повече от 3'000 години. След като оцелява десетото и последно бедствие Моисей повежда пеша евреите извън пределите на Египет. В наши дни, археолозите откриват мистериозни останки от внезапно масово изселване на семитски народи, които са властвали в Египет около един век преди да бъдат насилствено изпъдени от фараона. Възможно ли е това да си били хората от Библията?

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови