Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ

Светият Дух-Нашият Утешител

А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал. Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои", Йоан 14:26,27.
Кой е Този, Който ни утешава и донася мира,който Исус Христос ни дава? Духът на Всемогъщия Бог. Този, Който желае да изпълни всяко едно сърце, което почита Господ Исус Христос.
Вижте какво се случи в деня на Петдесятница след като Исус възкръсна. Апостол Петър се изправи с останалите апостоли и издигна гласа си сред обърканата тълпа от хора. "А Петър им рече: Покайте се, и всеки от вас нека се кръсти в името Исус Христово за прощение на греховете ви; и ще приемете тоя дар, Светия Дух. Защото на вас е обещанието и на чадата ви, и на всички далечни, колкото Господ, нашият Бог, ще призове при себе Си", Деяния 2:38,39. Святият Дух е обещаният дар от Бога, който вярващите в Исус Христос приемат. Господ Исус дойде на земята, за да плати цялата цена, така че всеки който вярва в Него да има изобилен живот. Как този живот става реален за нас вярващите? Отговорът на този въпрос е: чрез Духа на Бога.
Божият Дух ни помага да преминем през всяка трудна ситуация. Донася мира в сърцата ни,който е над всеки един проблем. Апостол Павел казва: "За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме подкрепява", Филипяни 4:13.
Божият Дух е Духът на истината, който ни упътва и води какво решение да вземем по всяко време, когато се смирим и потърсим Неговото водителство. Той винаги издига и прославя Името на Исус Христос. В 2Коринтяни 2:14 пише, че Бог винаги ни води в победително шествие в Христа, и на всяко място изявява чрез нас благоуханието на познанието на Него. Победата в живота ни е свързана с нашето познаване на Бога. Бог ни се разкрива чрез Словото Си, което Светият Дух прави реално за нас, т.е. преживяваме Божието Слово чрез Божия Дух в сърцата ни.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #3 dimitar zaharuev 11-06-2015 12:59
Xaresva mi
Цитиране
 
 
0 #2 dimitar zaharuev 11-06-2015 12:58
Xristiani.kom
Цитиране
 
 
0 #1 Barbed_Rose 28-08-2011 18:09
Алелуя! Чудесна статийка :) много радва ..
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови