Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ

Ако днес умреш къде си мислиш, че ще отидеш?

Някога задавал ли сиi си въпроса какво ще стане с теб след смъртта ти? Какво ще стане с тялото и с душата ти? Всеки от нас е чувал и за Рая, и за Ада. Замислял си се обаче ти за къде си – за Рая или за Ада?

Този въпрос векове наред е обсъждан и обсъждан. Но ти лично за себе си питал ли си се някога?

Може би си казваш: „Аз съм добър човек, помагал съм на хората. Е, може би съм послъгвал, може би съм крадял и съм се гневял, но Бог ще ме разбере..”. Може би си мислиш, че когато застанеш пред Бог някой ден ще можеш да се оправдаеш или ще очакваш Бог да те разбере и да ти прости. Не! Той показва към нас милостта си сега, днес! Библията е ясна – не добрите ни дела ни спасяват, а вярата в нашия Спасител – Исус Христос.

Всеки човек роден на тази планета, още с часа на раждането си е духовно отделен от Бога, поради греховното непослушание на първите жители на земята, които Бог сътвори – Адам и Ева. Всеки потомък на Адам и Ева се ражда с тази непокорна, природа, наследена от тях – непослушание към Бога, което духовно ни отделя от Него. Това е нашият грях, които наследяваме с раждането си и които духовно ни отделят от Бога.

            Ние трябва духовно да се съберем отново с Господа, защото нашите грехове и грешната ни природа – БОГ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ТОЛЕРИРА, НЯМА ДА ГИ ТЪРПИ И НЯМА ДА ГИ ДОПУСНЕ В ПРИСЪСТВИЕТО СИ ... НО ЩЕ ГИ ОСЪДИ!!! Един праведен Съдия ТРЯБВА да накаже престъпленията и греховете срещу Него и другите.

Както е писано: - "Няма праведен ни един. / Римляни 3:10 /

Защото, който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко. Понеже Оня, Който е рекъл: „Не прелюбодействувай”, рекъл е и: „Не убивай”, тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона. / Яков 2:10-11 /

И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд... / Евреи 9:27/

Затова Бог изпрати Своя възлюбен Син Господ Исус Христос, за да изкупи греховете на всеки един от нас, като прие смъртната присъда за Себе Си, която заслужава всеки един от нас и принесе Себе Си в жертва, като позволи да бъде разпънат на кръст. Там на кръста, Исус Христос понесе товара от греховете на целия свят. Натовари се и с всички мои и твои грехове. И ако ти повярваш в това ще имаш опрощение на греховете и вечен живот. Така можеш да имаш пълната увереност, че в часа на смъртта си веднага ще се озовеш в присъствието на Бога и ще останеш там през цялата вечност, приемайки радостта Му во веки.

„ Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот. „/Йоан 3:16 /

„Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.” / Римляни 10:9 /

Бог е дал на всеки от нас свободна воля, но от нас зависи какво ще изберем да правим и какви избори да направим. Бог ни обича и то много и затова не ни насилва да го следваме и обичаме. Ние можем да решим това. Но колкото и да ни обича Бог, Той мрази греха, и ако ние избрем да правим каквото желаем, без да се съобразяваме с това дали е правилно или не – съдбата ни е ясна.

Защото заплатата на греха е смърт; / Римляни 6:23 /

Каква полза има човек да спечели целия свят, ако унищожи или погуби сам себе си? /Лука 9:25/

Ако вярваш в това и ако признаваш, че си грешен и искаш да се промениш сега е момента. Сподели в молитва с Бог за греховете си и се покай искрено за тях. Грехове, които си извършил в миналото; грехове, които може да извършим утре или следващата седмица, или може би догодина .. през след следващите десет години, ако живеем достатъчно дълго, са ... и ще бъдат ВСИЧКИТЕ ПРОСТЕНИ! Той ни е дал обещанието, че ни прощава когато Го помолим за прошка ... и в Неговите очи ние изглеждаме така сякаш никога не сме съгрешавали! Колко е чудно това, нали? Не трябва да бъдеш „достатъчно добър”, за да Го помолиш да ти прости, защото на света няма нищо толкова лошо, което ти би могъл на направиш и Той да не го прости!

Да се покаеш – това значи с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум да съжалиш и да се отречеш от греховете си. Да обърнеш твоя път на живеене от греха към Бога! Предай живота си на Христос! Той умря на кръста за твоите грехове и обикни Го с цялото си сърце! Тогава ти ще станеш ново създание! Бог наистина ни приема точно такива каквито сме когато Му изповядаме греховете си и Го помолим за прошка ... но Той ни обича толкова много, че да ни остави да си останем „точно такива каквито сме” докато ние напредваме в личните си взаимоотношения с Него в дните, които ни предстоят. Той прощава греховете ни ... но Той също очаква, че ние ще положим усилия да не се връщаме назад към греховете си, да спрем да ги правим, защото ако продължим да живеем в тях те ще ни докарат много страдания и вреди.

Как да се покаеш?

В Молитва. Тя трябва да излиза от сърцето ти. Така както я усещаш, с твои думи. Искай прошка от Бог, не давайспокойствие на клепачите си докато не я получиш!

Как ще разбереш, когато получиш прошка?

Повярвай ми, когато се случи просто ЩЕ ГО РАЗБЕРЕШ.

И Аз ви казвам: Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори. Защото всеки, който иска получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори. / Лука 11:9-10 /

Не отлагай! Днес е денят!

Защото казва: - "В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах"; Ето, сега е благоприятно време, ето, сега е спасителен ден). / 2 Коринтяни 6:2 /

Признай, че си грешен. Поискай прошка от Отца. Повярвай, че Исус Христос умря на кръста за твоите грехове и Го приеми за свой Господ и Спасител.

Започни да четеш Библията и се запознай с хора, които вярват в Исус Христос. Не искам да ти посочвам църква, която да посещаваш или имена на проповедници, за да не помослиш, че това е поредната реклама или продажба. Искам само да свидетелствам за това как Исус Христос ме промени и продължава да ме променя. Искам да те уверя, че ако и ти му се довериш и теб ще промени. Не казвай „Ти не ме познаваш!“ Защото това, което не е възможно за човек за Бог е възможно, така че помоли Го и Той ще дойде в живота ти. Само вярвай. Моли се с вяра. И ще видиш, че ще започнат да се случват неща. Просто имай търпение. Понякога може да трябва повече време, но това не трябва да те отчайва и не трябва да спираш да се молиш. Постоянствай и ще започнат да се случват неща. И запомни, че Бог можеш да Го видиш и в най-малките неща. Той свидетелства и с природата за себе си. Толкова много неща има, но всичко с времето си. Тръгни по пътя, не спирай и не се обръщай назад! Запомни, че ако вървиш в стъпките на Исус Христос ти ще имаш опрощение на греховете и вечен живот. И нека това да бъде надеждата ти – само в Исус Христос.

Всеки има нужда от лична връзка с Бог. Който и да си! Какъвто и да си! Каквото и да си правил в невежество! Обърни се към Бог за прошка. ТОЙ НЯМА ДА ТЕ ВЪРНЕ!!! Той иска ти да се спасиш и ще Го извърши, ако ти Го помолиш!!!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови