Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ

Дядо Добри: Молете се и когато сте добре!

dobri3

Дядо Добри се завърна в Байлово!

След като прекара около месец при дъщеря си Екатерина в ботевградското село Скравена, живият светец се прибра там, където му е най-уютно и спокойно. Така схлупената къщурка в двора на църквата в село Байлово отново приюти 102-годишния благодетел.

http://www.dunavmost.bg/

Веднага след връщането си в китното елинпелинско селце дядо Добри е бил посетен от свои близки. Те му донесли скъпи дарове от Зографския манастир на Атон.

Българските монаси на Света гора почитат и уважават изключително много благородния столетник и не пропускат възможност да изпратят чрез наши сънародници, посещаващи манастирската обител на гръцкия полуостров Халкидики, маслини и зехтин за него.

"Той е добре здравословно и в Байлово си почива най-хубаво. В разговорите с него ми сподели: "Докато хората нямат проблеми със здравето и материалното, не се молят. Но когато се разболеят или ги връхлети някакъв сериозен проблем, тогава почват да се молят и да търсят спасение в Бог. Не трябва да е така! Нужно е постоянно да се молим, да вярваме и да се уповаваме на Бог", разказа режисьорът Неди Джон Крос, предаде "България Днес".

Той е моторът на филма "Тихият ангел", посветен именно на живия светец от Байлово. Лентата е почти финализирана и съвсем скоро ще участва в едни от най-престижните фестивали по света.

"Пратихме го в САЩ, където колегите продуценти да го изгледат и да кажат мнения, препоръки и вече го финализираме. 66 минути е и се получи уникално! Целта е хората да опознаят делото на дядо Добри и да видят как един човек загърбва материалното и се отдава на живот, изпълнен с любов, дарителство и всеотдайност", сподели пред вестника Крос.

Усилено се преговаря с мощна компания зад океана, която да поеме мениджмънта на продукцията. Една от опциите е това да бъде фирмата, стояща зад документалната поредица за живота и кариерата на Морган Фрийман.

"За да стигнат дотук нещата, минахме през страшно много лишения и трудности! Държавата не ни даде една стотинка, а предпочете през всичките тези две години да плаща за блудкави неща. Дори един телефон не звъннаха", разказва режисьорът.

И добавя: "Чудехме се на моменти как ще преживеем до другия месец. Наложи се да заложа колата си, за да намеря още малко пари. Все още не съм си я върнал и се принудих да взема колата на мой приятел, която е стара и евтина. И всичко това само и единствено заради любовта и огромното желание този филм да бъде завършен в качествен вид и изобщо да го има".

По думите на Неди цялата одисея около заснемането на лентата е струвала колкото хубава къща в София. Цялата техника, откупуването на стари кадри, плащането на специалисти, командировъчни, гориво и т.н. са само част от големите разходи, белязали създаването на "Тихия ангел".

Във филма ще могат да се видят кадри с интервюта на дядо Добри както от последните месеци, така и отпреди 20 години. За запълване на бюджета голяма помощ дошла от Западно- и средноевропейския митрополит Антоний и кметовете на Пловдив Иван Тотев и на Пазарджик Тодор Попов, сподели Неди Джон Крос и благодари на всички, дали своя принос за създаването на лентата.

Борислав РАДОСЛАВОВ

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови