Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ

Как и кога да свидетелстваме изцеление от Бога.

kuhlman katheryn 500x500

Интересни принципи е имала Кетрин Кулман за публично оповестяване на свидетелство, че се е осъществило Божествено изцеление.
1. Изцелението трябва да е медицински документирано от най-малко двама лекари.
2. Свидетелството да не се оповестява публично, преди да са изминали най-малко 6 месеца от изцелението.
Колко от свидетелствата за изцеление, чрез днешните изцелители на вяра биха преминали през тези критерии?
Ето така биха се свидетелствали само истинските изцеления от Бог и биха се пропуснали психосоматичните, резултат на силно очакване, силно желание, религиозна еуфория и обикновените "платени реклами".
За да разпръсна предварително "бомбите", които ще се изсипят върху мене, искам още веднъж да заявя, че вярвам в Божественото изцеление, в Божественосто здраве (самата аз имам този скъпоценен подарък от Бог, заедно със спасението).
Вярвам, че Господ Исус обеща на повярвалите в Него да вършат делата, които и Той вършеше. (Йоан 14:12) Вярвам, че в силата на Святия Дух Бог ни е упълномощил да проповядваме Евангелието на Царството и в Името на Исус да изцеляваме болни, да възкресяваме мъртви, да очистваме прокажени и да изгонваме бесове – ДАРОМ. (Матей 10:8)
Не вярвам в шоута, театри, циркове и служби-ментета с билети и съответно в шоумени, артисти, циркаджии и измамници, поради които се хули Божието име сред невярващите и още по-лошо, поради които гаснат надежди, вяра в Бога, погубват се здравето и животите на хората. Измамите с пари са най-малкия проблем...
Не вярвам в арогантни, несмирени изцелители-освободители "супергерои на вярата", които злоупотребяват с надеждата, вярата в Бога, уязвимостта и отчаянието на хората.

От Миглена Петрова


Допълнителни коментари по темата:

Boboh Bobo

съмнението заема мястото на вярата...трябва ли лекаря, който е положил Хипократова клетва, на магьосници, да удостоверява Божественото изцеление чел ли е някой Хипократовата клетва ??? лекаря, трябва да се отрече от Хипократовата клетва, да повярва в Христос, бъде кръстен , и тогава да произнася присъди над подтиснатия и обладан от болести и демони човек, а не обладаният от демони, да дава мнение, дали Бог изцелява

Maya Borissova
Не е необходимо лекарят да е вярващ, необходимо е да е професионалист в областта си, за да може от динамиката на заболяването да определи подобрение или изцеление.

Miglena Petrova
Бях свидетелка на едно "изцеление", при което, изцелителят каза на една жена, излязла за молитва заради болки в тялото, че единият ѝ крак бил по-къс от другия с 5 милиметра. Жената каза: "Винаги съм си мислила, че единият ми крак е по-къс от другия.", макр че нито преди, нито след молитвата се наблюдаваше да накуцва. Единият крак, обикновено десният е ВИНАГИ по-силен от другия, по-дебел от другия и при повечето хора по-дълъг /къс с до 2 см от другия. Това е нормално. Ние не сме абсолютно симетрични.

Севдалина Колева
Абсолютно съм съгласна! Естествено е, че лекаря няма как да отрече пълната промяна на орган, документирано със снимки преди и след с твоето име от долу, ако ще да го документира като необяснима грешка, а не като чудо

Violeta Todovichina
Подкрепям поста на Миглена Петрова,изцелението трябва да се документира,защото понякога внушението играе голяма роля,не че Бог не върши изцеления днес.Моят син беше болен от рак и живее втори живот,изцелен от Бог.Да бъде вечна Славата Му!!!

Rosica Ivanova
Защо аз не виждам в Библията такова нещо? Защо Иисус не изпрати жената с кръвотечението при тези лекари, да документират че е здава вече и след месеци да се обяви нейното здраве? Каза ли Иисус - "жено, Аз сега те изцелих, но трябва да отидеш при тези твои лекари, които изпоядоха целия ти имот и дори ти стана по-лошо....и нека те да УДОСТОВЕРЯТ ТОВА, КОЕТО АЗ ИЗВЪРШИХ...."?! Така ли се назидаваме във вярата? ТОВА ЛИ Е ВЯРАТА НИ? Какво общо има свръхестественото изцеление с естественото? Това изобщо не е Библейско! Не е!

Encho Enchev
Miglena Petrova, това което казваш е много вярно и много истинско. Преди 2 месеца имах много големи скандали с една сестра която свидетелства че след молитвата на един брат нейната свекърва била изцелена от рак. Когато казах че искам да видя медицински доказателства всички много ми се ядосаха и ми обясниха че не вярват на лекари а на бога. Бога го написах с малка буква защото не мисля че става въпрос за нашият истински Бог. Бог не се нуждае от фалшива реклама. Ако има изцерение то трябва да е доказано ако няма продължаваме да вярваме...! Не мога да понасям тези смрадливи лъжи които не носят нищо добро освен подигравка с Бога! Бог да те благослови за това което качваш ако можеш качвай го на моята стена да го гледат всички и да си правят добре сметката какви свидетелства дават. Бог да те благослови преизобилно!

Milko Piperkov
Препоръчвам Ви да се запознаете с изцеленията ,които се случват при семинарите на Ренди Кларк и как Бог го използва за това и може би до известна степен някои християни ще променят отношението си по въпроса.Лично съм го изпитал.Слава на Бога.Не става въпрос за никакви доктрини ,а за действието на Божия Дух

Dimitrina Ivanova
Чудесен пост, Миглена, и във връзка с него ще споделя нещо. Едно от децата ми е на инсулин и това се случи точно, след като аз и съпругът ми приехме кръщение в Святия дух.Това беше на ръба да ме откаже от вярата ми в Бога, защото тогава всички християни покрай мен повтаряха, че детето ми ще бъде изцелено и че като истинска вярваща трябва да спра инсулина. Господи, благодаря ти, че не го направих! Защото, словото казва, че това, което за човеците е невъзможно за Бога е възможно.Или с други думи , налице трябва да е човек в невъзможност за да се намеси Бог. Самата аз и съпругът ми имаме свидетелства на болни изцелени, след като сме се молили за тях и то документирани, както и това, че третата ми дъщеря е родена от чудо след извънматочна бременност и т.н.... .Но това, защо Бог допуска дъщеря ми да е на инсулин, въпреки вярата ни и делата, чудесата, които върши бог чрез нас , само Той може да каже. Никога не съветвам хората да не ходят на лекар или да не се лекуват, напротив , лекарите са благословение, говоря за истинските. Така че, благодаря на бог, че не послушах тези "вярващи", защото сега случаят щеше да е подобен на горепосоченият с Уесли. Още един път, благодаря, за споделеният пост!

Violeta Todovichina
Понеже намирам поста на Миглена Петрова за изключително важен,затова ще пиша една история от собствения си живот.Аз съм християнка и лекар по професия.Синът ми ,30годишен заболя от рак на тестисите.Заболяването му бе открито във Военна б-ца София,където го отвориха и зашиха обратно,защото вече имал метастаза,една кървава топка в корема.Докато лежеше в болницата да му заздравее оперативната рана и свалят конците, БОГ ми заговори.ТОЙ казаЗА МЕН ТВОЯ СИН Е ИЗЦЕЛЕН,НО ЗА ВАС НЕ Е.ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВЯТ ОЩЕ МНОГО НЕЩА.НО ИСКАМ ,ТИ ДА БЪДЕШ СМЕЛА,ДРЪЗНОВЕНА,ДА НЕ СЕ СТРАХУВАШ,ЗАЩОТО СЕГА АЗ ВОЮВАМ ЗА МОМЧЕТО!Изцелението продължи една цяла година- химиотерапии, съпроводени с ужасни повръщания,нова операция на корема,,. ,през това време получи тромбоза на голяма вена в таза,наложи се да го изпратят на лечение в Ангеологията,изпадна в клинична смърт,получи спадане на левкоцитите и висока температура,както при лъчевата болест,получи сплитане на червата..............едно ужасно преследване от Човекоубиеца,нашия враг,аз останах в пълен мир.,Бог се беше погрижил да държи душата ми в дланите си и с вяра,но интересното беше,че БОГ не ми позволи нито веднаж да се моля с молитва за изцерение,в момента когато започвах,СВ.Дух ми изпълваше душата с радост,аз плачех и благодарях,въпреки,че по същото това време синът стенеше от болки.Сега моето Свидетелство е силно и неопровержимо за ИЗЦЕРИТЕЛНАТА СИЛА НА БОГА.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови