Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ

Имат ли ангелите определен пол? Разберете сега!

angels

Библията не подкрепя изрично идеята, че ангелите са мъжки или женски пол. Винаги, когато Писанието „приписва” пол на ангел в Библията, той е мъжки (Битие 19:10-12; Откровение 7:2; 8:3; 10:7). Обаче това не означава задължително, че ангелите са мъжки пол. Матей 22:30 изглежда посочва, че ангелите са „безполови”, без пол: „Защото при възкресението нито се женят, нито се омъжват, но са като Божии ангели на небето.” Ако ангелите не се размножават, няма нужда от пол, поне не в смисъла на различията между човешките полове.

По подобен начин Бог винаги говори за Себе си в мъжки пол, макар Бог да не е нито мъж, нито жена. Бог използва мъжки род винаги, когато говори за Себе си, понеже това описва по-адекватно кой е Той и какво прави, особено в патриархалните общества, в които Библията е била написана. Ако ангелите имат пол по някакъв начин, Писанието показва, че те са преобладаващо или универсално мъжки пол. По вероятно е да са безполови, както и Бог е такъв, и че мъжки род се използва, за да описва тях самите и тяхната роля в служба на Бога.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови