Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ

Какво казва Бог за християните расисти

Първото нещо, което трябва да разберем в тази дискусия e, че има само една раса – човешката раса. Белокожи, африканци, азиатци, индийци, араби, евреи, и т.н. не са различни раси. По-скоро, те са различия на човешката раса. Всички човешки същества имат едни и същи физически характеристики (с малки изменения, разбира се). По-важното, всички човешки същества са създадени по образ и подобие на Бог (Битие 1:26-27). Бог обича целия свят (Йоан 3:16). Исус предаде живота Си за всеки един от целия свят (1 Йоан 2:2). „Целият свят” включва очевидно всички етноси на човешкия род.

Бог не показва пристрастие или протежиране (Второзаконие 10:17; Деяния 10:34; Римляни 2:11; Ефесяни 6:9), ние също не би трябвало. Яков 2:4 описва всички, които показват дискриминация, като „пристрастни съдии”. Вместо това, ние трябва да „обичаме ближния си като себе си” (Яков 2:8). В Стария завет, Бог раздели човечество на две „расови” групи: евреи и езичници. Божието намерение беше за евреите да бъдат царство на свещеници, служещи на езическите народи. Вместо това, в по-голямата част, евреите станаха горди от положението си и презряха езичниците. Исус Христос сложи край на това, разрушавайки разделящата стена на враждебността (Ефесяни 2:14). Всички форми на расизъм, предубеждение и дискриминация са оскърбления спрямо делото на Христос на кръста.

Исус ни заповядва да се обичаме един-друг както Той ни обича (Йоан 13:34). Ако Бог е безпристрастен и ни обича безпристрастно, това значи, че ние трябва да се обичаме един-друг със същия висок стандарт. Исус учи в края на Матей 25, че каквото правим на най-малкия от Неговите братя, ние го правим на Него. Ако третираме човек с пренебрежение, ние се държим зле към човек, създаден по Божий образ; ние нараняваме някой, който Бог обича и за когото Исус умря.

Расизма, в различни форми и в различни степени, е бил чума за човечеството в продължение на хиляди години. Братя и сестри от всички етноси, това не трябва да е така! За жертвите на расизъм, предубеждения и дискриминация – вие трябва да простите. Ефесяни 4:32 заявява, „Бъдете един към друг благи, милосърдни; прощавайте си един на друг, както и Бог в Христа е простил на вас”. Не, расистите не заслужават вашата прошка, но ние заслужихме Божието прощение далеч по-малко! До виновниците за расизъм, предубеждения и дискриминация – вие трябва да се покаете и „представяте себе си на Бога като оживели от мъртвите, и телесните си части на Бога като оръдия на правдата.” (Римляни 6:13). Нека Галатяни 3:28 се сбъдне напълно, “Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса.”

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+1 #1 Себи 27-05-2016 10:25
До като противника не бъде напълно унищожен това ще расте аз съм жив пример и пострадала със цялото ми семейство и още страдаме така порастнахме в Бг сега така страдаме на всякъде лошите погледи обидите са наше всекидневие но аз винаги казвам Боже тези неса човешките погледи неса човежките думи не са човежките чувства на всяква обида.а това са демоните живеещи в тия души Исус да им прости
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови