Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ

Библията и неандерталците

Библията не използва думата „пещерен човек” или „неандерталци” и според нея няма такова нещо като „праисторически човек”. Терминът „праисторически” означава „който принадлежи към ерата преди записаната история.” Този термин предполага, че библейският разказ е само една измислица, понеже книгата Битие записва истории, които предшестват сътворението на човека (т.е. първите пет дни от творението, а човекът беше създаден на шестия ден). Библията ясно казва, че Адам и Ева са били истински хора още от времето на тяхното създаване и не са се развили от по-низши форми на живот.След като казахме това, трябва да добавим, че Библията наистина описва период на травматична промяна на земята – Потопа (Битие 6-9), по време на който цивилизацията е била унищожена напълно с изключение на осем души. Човечеството е било принудено да започне отначало. Някои учени вярват, че това е историческият контекст на времето, когато хората са живели в пещери и са използвали каменни сечива. Тези хора не са били примитивни; те просто са живяли в голяма бедност. И със сигурност не са били наполовина маймуни. Фосилните сведения са доста ясни: пещерните хора са били човеци – човеци, които живели в пещери.

Има някои фосилизирани останки от маймуни, които дарвинистки палео-антрополози интерпретират като преход между маймуните и хората. Мнозина си представят пещерните хора точно такива. Те си мислят, че са космати полу-човешки, полу-маймунски създания, скупчени около огъня, рисуващи по стените с наскоро изнамерените си каменни оръдия. Това е често срещана заблуда. И доколкото става въпрос за дарвинистка палео-антропология, трябва да помним, че тези интерпретации отразяват особен мироглед и не са резултат от сведения. Всъщност, не само че има голяма опозиция срещу тези интерпретации в академичната общност, но дори самите дарвинисти не се съгласяват напълно един с друг относно подробностите.

За нещастие популярният възглед налага идеята, че човекът и маймуната са се развили от един и същ предшественик, но това със сигурност не е единственото приемливо тълкуване на наличните сведения. В действителност липсват данни в подкрепа на тази конкретна хипотеза.

Когато Бог сътворява Адам и Ева те са били напълно развити човешки същества, способни на комуникация, общество и развитие (Битие 2:19-25; 3:1-20; 4:1-12). Почти е забавно да видим до къде са склонни да отидат еволюционните учени, за да докажат съществуването на праисторическите хора. Те намират деформиран зъб в пещера и от това създават деформирано човешко същество, което е живяло в пещера, прегърбено като маймуна. Няма как науката да докаже съществуването на пещерни хора чрез фосили. Еволюционните учени просто имат теория, и след това изкривяват фактите, за да паснат на теорията. Адам и Ева са били първите човешки същества, които са били създадени, и те са били напълно оформени, интелигентни и изправени.

gotquestions.org

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #1 Welcome to HELL 21-03-2015 13:33
https://www.youtube.com/watch?v=RzHm2oUlC_w&list=PL443433D88EB1469D&t=246
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови