Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ

Четирите духовни закона

Четирите духовни закона са начин да се сподели добрата вест за спасението, което е на разположение на всички хора чрез вяра в Исус Христос. Това е семпъл начин да се организира в четири основни точки важната информация, която се дава в Евангелието.

Първият от Четирите духовни закона е: Бог те обича и има чудесен план за твоя живот.” В Йоан 3:16 се казва: “Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.” В Йоан 10:10 се дава причината, поради която Исус идва на земята: “Аз дойдох, за да имат живот, и да го имат изобилно.” Какво ни препречва пътя към Божията любов? Какво ни пречи да имаме изобилен живот?

Вторият от Четирите духовни закона е: “Човечеството е покварено от греха и по тази причина е отделено от Бога. В резултат, ние не можем да знаем какъв е Божият прекрасен план за живота ни.” Римляни 3:23 потвърждава тази информация: “…защото всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога.” В Римляни 6:23 се представят последствията от греха: “Заплатата на греха е смърт”. Бог ни е създал, за да имаме общение с Него. Човекът обаче съгрешава и поради греха си бива отделен от Бога. Ние сме разрушили отношенията, които Бог е искал да има с нас. Какъв е изходът?

Третият от Четирите духовни закона е: “Исус Христос е единственият начин, който Бог е промислил, за да заличи греховете ни. Чрез Исус Христос греховете ни ще бъдат простени и ще възстановим отношенията си с Бога.” В Римляни 5:8 ни се казва: “Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.” I Коринтяни 15:3-4 ни информира какво трябва да знаем и да вярваме, за да бъдем спасени: “…че Христос умря за греховете ни според Писанията; че бе погребан; че бе възкресен на третия ден според Писанията…” Сам Исус Христос казва за Себе Си в Йоан 14:6, че е единственият път за спасение на хората: “Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда до Отца, освен чрез Мене.” Как мога да получа прекрасния дар на спасението?

Четвъртият от Четирите духовни закона е: “Ние трябва да положим вярата си в Исус Христос като Спасител, да получим дара на спасението и да разберем какъв е Божият прекрасен план за живота ни.” В Йоан 1:12 се описва как става това: “А на онези, които го приеха, даде право да станат Божии чада, т.е. на тези, които вярват в Неговото име.” В Деяния 16:31 се казва много ясно: “Повярвай в Господ Исус Христос и ще се спасиш…” Ние можем да се спасим единствено по благодат и чрез вяра единствено в Исус Христос (Ефесяни 2:8-9).

Ако искаш да се довериш на Исус Христос като твой Спасител, кажи следните думи на Бога. Казването на тези думи няма да те спаси; вярата в Христос ще те спаси! Тази молитва е просто начин да изразиш пред Бога вярата си в Него и да Му благодариш за спасението, което ти дава. “Боже, знам, че съм съгрешил/а срещу Теб и заслужавам да бъда наказан/а. Но Исус Христос пое наказанието, което аз заслужавах, така че чрез вяра в Него да ми бъде простено. Аз обръщам гръб на греха си и поставям доверието си в Теб за спасението ми. Благодаря Ти за Твоята прекрасна благодат и простителност, за дара на вечния живот! Амин!”

gotquestions.org

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови