Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ

Бог обича ли невярващите?

Може да се каже, че Бог обича всеки един човек в целия свят (Йоан 3:16; 1 Йоаново 2:2; Римляни 5:8). Тази любов не е условна – тя се основава единствено върху факта, че Бог е Бог на любовта (1 Йоаново 4:8, 16). Божията любов към цялото човечество е причината Той да се смили и да не накаже веднага хората за техните грехове (Римляни 3:23; 6:23). Любовта на Бог към света се показва във факта, че Той дава на хората възможност да се покаят (2 Петрово 3:9). Божията любов към света не означава, обаче, че Той няма да обърне внимание на греха. Бог е също Бог на правдата (2 Солунци 1:6). Грехът не може да остане вечно ненаказан (Римляни 3:25-26).

Най-любящото дело от вечността е описано в Римляни 5:8: „Но Бог препоръчва Своята любов към нас в това, че когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.” Всички, които пренебрегват Божията любов, които отхвърлят Христос като Спасител, които отказват на Христос, който ги е изкупил (2 Петрово 2:1) ще бъдат подложени вечно на Божия гняв (Римляни 1:18), а не на Неговата любов (Римляни 6:23). Бог обича всеки един човек безусловно, като показва му милост и не го унищожава веднага заради греха. В същото време Бог има „заветна любов” единствено за онези, които уповават за своето спасение само на Исус Христос (Йоан 3:36). Само тези хора, които уповават на Исус Христос като на техен Господ и Спасител, ще преживеят Божията любов през вечността.

Бог обича ли всички хора? Да. Обича ли Бог християните повече, отколкото нехристияните? Не. Обича ли Бог християните по по-различен начин, отколкото обича нехристияните? Да. Бог показва, че обича еднакво всички хора като е милостив към всички тях. Бог обича само християните в този смисъл, че само те имат Неговата вечна благодат и милост и обещанието за Неговата вечна любов в рая. Безусловната любов, която Бог има към всички хора трябва да ни доведе до вяра в Него, трябва да ни накара да приемем с благодарност великата условна любов, която Той дава на всички онези, които приемат Исус Христос за Спасител.

gotquestions.org

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови