Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.

Българска християнска телевизия е дългоочаквана медия от милиони християни в България и по света. На фона на разграждащата се ценностна система сред обществото ни нуждата от платформа за излагане и споделяне на християнските ценности и принципи е болезнено необходима.

За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ

Бог създаден ли е?

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Атеистът Бертранд Ръсел написа в книгата си „Защо не съм християнин”, че ако е истина факта, че всички неща имат причина, то тогава Бог също така трябва да има причина. Той заключава от това, че ако на Бог Му трябва причина, то тогава Бог не е Бог (и ако Бог не е Бог тогава естествено няма никакъв Бог). Това всъщност беше леко по-сложна форма на детинския въпрос „Кой създаде Бог?” Дори едно дете знае, че нещата не идват от нищото, така че, ако Бог е „нещо”, тогава Той трябва да има причина също така, нали?

Въпросът е заплетен, защото той се промъква в лъжливото предположение, че Бог дойде от някъде и тогава пита къде може да е това. Отговорът е, че въпросът е безсмислен. Той е подобен на питането „На какво мирише синьото?” Синьото не е в категорията неща, които имат аромат, така че въпросът сам по себе си е погрешен. По същия начин, Бог не е в категорията неща, които са създадени, или започват да съществуват, или са причинени. Бог е безпричинен и несътворен – Той просто съществува.

Как знаем това? Ами, ние знаем, че от нищото, също нищо идва. Така че, ако някога е имало време, когато е нямало абсолютно нищо съществуващо, тогава нищо нямаше изобщо да започне да съществува. Но неща наистина съществуват. Следователно, щом като никога не е имало абсолютно нищо, нещо трябва да е съществувало винаги. Това вечно съществуващо нещо ние наричаме Бог.

gotquestions.org

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови