Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ

ИСУС ХРИСТОС Е ТВОРЕЦЪТ

ИСУС ХРИСТОС Е ТВОРЕЦЪТ

ВЕРНЕР ГИТТ


Исус ХристосЗа творческата дейност на Исус, четем в Колосяни 1,16-17, " ПОНЕЖЕ, ЧРЕЗ НЕГО БЕ СЪЗДАДЕНО ВСИЧКО, КОЕТО Е НА НЕБЕСАТА И НА ЗЕМЯТА, ВИДИМОТО И НЕВИДИМОТО, БИЛО ПРЕСТОЛИ ИЛИ ГОСПОДСТВА,БИЛО НАЧАЛСТВА ИЛИ ВЛАСТИ, ВСИЧКО ЧРЕЗ НЕГО БЕ СЪЗДАДЕНО ; И ТОЙ Е ПРЕДИ ВСИЧКО И ВСИЧКО ЧРЕЗ НЕГО СЕ СПЛОТЯВА " Във видимият материален свят няма нищо, което да не е създадено от Исуса. Гигантската Вселена с безбройните галактики, както микроскопският строеж и процесите в една жива клетка или строежът на атома-всичко това е сътворил Христос.Той е не само Творецът на микро-и макрокосмоса, но Той притежава и върховна власт над всичко.
Освен това, чрез Исуса е сътворено и всичко онова, което е невидимо за нас. Той е създал безбройните небесни същества, които Библията нарича Ангели.Както цялото Творение е многообразно и в него владее порядък и хармония, така и в невидимият свят владее ред и хармония, говорейки се за престоли, господства, власти и сили.
Исус е не само Творецът, но Той се грижи и за запазването на този свят.В Него всичко се държи. След Сътворението, светът не е оставен сам на себе си, но чрез мощното Си Слово Христос държи този свят.Ето защо, ние не трябва да се плашим от космически катастрофи или изстиване на Слънцето. Исус ще поддържа света до Неговото Второ идване.
Човекът не е дошъл на този свят случайно чрез игра на лотария, както нобеловият лауреат Жак Моно мислеше, но ние сме създадени с определена цел и смисъл-отново да отидем при Исуса ! Ако не постигнем тази цел, то ние пропиляваме живота си.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови